Saturday, 3 May 2014

Kekerapan Melakukan Hubungan Badan Mampu Memberikan Kesihatan Yang Baik


Entri ni hanya untuk amalan orang yang dah kahwin jer.  Lelaki perempuan boleh baca.  Yang masih solo tu baca boleh amalkan jangan.  Dosa aku tak tanggung.  Huhu..

Setiap hari melakukan sex?  Mampu ker?  Maksudnya di sini ialah kerap, kalau setiap hari lagi baik untuk kesihatan.


Senaman Terbaik
Masa melakukan sex kadar perpeluhan akan meningkat.  Maksudnya badan menjadi penat dan kalori dibakar.Kalau anda melakukan sex sebanyak 3 kali seminggu selama 15 minit setiapnya (15 minit jerk ! keh keh keh) kalori yang akan dibakar ialah 7500 kalori dalam setahun.  Ia bersamaan dengan melakukan jogging sejauh 120 km (sebab tu aku tak jogging, jauh gila).  Maksudnya lagi lama lagi bagus. Testosterone yang dihasilkan semasa aktiviti sex juga boleh menguatkan otot dan tulang.

Melegakan Kesakitan
Semasa aktiviti sex badan akan menghasilkan endorphin iaitu hormone yang bertindak sebagai pelega kesakitan.  Sebab tu lah masa dalam keadaan terangsang dan orgasm ‘kita’ tidak terasa sakit.  Korang rasa apa ekk?


Di kalangan perempuan sex boleh meningkatkan kesuburan dan melengahkan menopos.

Perlindungan Prostat
Cecair yang anda pancutkan waktu melakukan sex adalah datangnya dari kelenjar prostate.  Maka jika cecair tersebut tidak dikeluarkan maka kelenjar akan membengkak dan mendatangkan masalah.
So bagi menjaga prostate kamu sehingga tua, kerap-kerap lah ‘mencuci prostat’.

Mencegah Menjadi Lembik (Mati Pucuk)
Lima puluh peratus lelaki berumur lebih 40 tahun di dapati mengalami masalah tidak boleh menegang (aku tak termasuk kategori ni).  Ubat paling mujarab adalah … melakukan sex.
Latihan ‘sukan’ yang kerap akan menjadikan anda semakin cekap dan perform.

Melegakan Stress
Fakta saintifik :  Sex boleh mengurangkan kadar stress secara berkesan.
Sebab semasa aktiviti sex badan akan menghasilkan ‘happiness hormones’.  Cheers !!

No comments:

Post a Comment