Monday, 13 October 2014

AMIK TAHU Kelebihan dan Keburukan SELFIE


Assalamualaikum & hello guys. Pernah berselfie? Okay good if yes, youre normal. Kalau tak pernah pun, normal jugak. Hehe.. Disini aku sertakan kebaikan (LOL) dan keburukan selfie ni.





Kelebihan / Kebaikan


  • Boleh meningkatkan keyakinan diri (Sikit lah, jangan over perasan sudah).

  • Jika berlatarbelakang kan backgroud/view yg nice, ia boleh dijadikan kenangan.

  • Tak menyusahkan orang lain nak ambik gambar engko.



Keburukan


  • Over confident (sangat)

  • Kalau gambar cantik okay lah. Kalau gambar macam haram, siap sedia untuk dibahan/bash.

  • Obses sangat dengan diri sendiri

  • Kadang kadang selfie ni tak bertempat (Kubur, accident, rumah terbakar).

Tapi kalau dari pandangan peribadi aku ni, selfie ni tak salah kalau tak secara melebih lebih, sampai tiap tiap hari selfie lepastu upload di Instagram. Sehari 3/4 pose yg sama, baju yg sama, satu je lain. Ya, caption.

Macam haram betul netizen yg macam ni. Kesian siapa kawan dia yg TERPAKSA follow member dia tu. Kalau korang tergolong dalam golongan ini, kesian lah kat diri sendiri dan kawan kawan anda.

Oh ya, itu hak diorang/korang nak upload bcs tu Instagram diorang/korang but this is my blog right? If you know what I mean. Kahkah..

 


View the original article here

No comments:

Post a Comment