Friday, 24 October 2014

AWESOME!!! Inilah Dia Pondan Tercantik Di Dunia


Pondan Tercantik Di Dunia ini sebenarnya merupakan seorang Supermodel terkenal di Thailand yg bernama Nong Poy atau nama sebenarnya Treechada “Nong Poy” Marnyaporn yg mula menjadi terkenal setelah menyertai pertandingan Ratu Cantik “Miss Tiffany’s” pada tahun 2004.

Paras rupanya yg cantik dan menawan melayakkan dirinya untuk dinobatkan sebagai pemenang bagi pertandingan tersebut sekaligus menjadi detik itu sebagai titik mula bagi dirinya untuk melonjakkan diri dipentas kejayaan.Sejarah dirinya pula sangat unik, ini kerana pada asalnya Nong Poy lahir di Phang Ngai,Thailand pada 5 Oktober 1986 sebagai seorang lelaki bersama keluarga bahagia.

Akan tetapi, keadaan keluarga tersebut tidak dapat membendung dirinya daripada berkeinginan untuk menjadi seorang wanita kerana beliau merasakan yg tuhan menciptakan dirinya dibadan yg salah.

Walaupun kecewa dengan kenyataan yg harus diterima,ini tidak menghalang diri Nong Poy untuk meneruskan kehidupan seperti biasa walaupun terpaksa berpura-pura menjadi seorang lelaki didepan kedua ibubapanya.Walaupun hanya untuk sementara waktu sahaja.

Setelah mencapai usia 17 tahun, Nong Poy memberanikan diri untuk melakukan pembedahan pengubahan jantina bagi memenuhi impian yg diimpikan sejak kecil lagi iaitu menjadi seorang perempuan.

Walaupun terpaksa menanggung kesakitan yg teramat sangat dan terpaksa mengeluarkan wang yg banyak,namun semua itu terpaksa dilupakan demi mengejar impian tersebut.

Akhirnya,pembedahan itu berjaya mengubah dirinya daripada seorang lelaki menjadi seorang perempuan yg jelita.

 


View the original article here

No comments:

Post a Comment