Monday, 3 November 2014

LUCU N SERIUS!!! Gambar Budak Berusia 11 Tahun Menghidap Penyakit Paling Ganjil!


Menghidap penyakit ganjil dan boleh membawa maut bukanlah kehendak kanak-kanak ini namun pastinya dia terpaksa akur akan takdir yg menimpa dirinya.

Ashanti Elliot Smith, baru berusia 11 dan kini menghidap sejenis penyakit penuaan yg jarang berlaku dipanggil Hutchinson Gilford Progeria, selain turut menghidap penyakit alopecia.

Kekurangan yg menimpa dirinya tidak mematahkan semangat Ashanti untuk hidup seperti manusia lain termasuk menimba ilmu di sekolah.

Namun amat mendukacitakan, Ashanti dimalukan apabila seorang guru mengarahkan dia membuang rambut palsunya hingga menyebabkan kanak-kanak ini menangis teresak-esak dan terus meninggalkan sekolah.

Kejadian yg berlaku di sebuah sekolah di West Sussex membuat jiwa kecil kanak-kanak itu patah dan sedih.

Menurut ibunya, Phoebe Smith, 29, anaknya memberitahu cikgu menyuruhnya membuka rambut palsu berwarna merah jambu kerana ia boleh memberi pengaruh kepada rakan-rakan lain untuk mewarnakan rambut.

Smith yg kesal akan kejadian itu berkata walaupun rambut palsu itu berwarna merah jambu pastinya anak-anak lain akan memahami melihat dirinya yg sakit.

Lebih menyedihkan apabila diberitahu rambut palsu itu sebenarnya didermakan oleh seorang teman kerana keluarga Ashanti tidak mampu membeli rambut palsu asli rambut manusia.

Kisah Ashanti sangat menyayat hati dan mendapat perhatian media lagi-lagi kini ayahnya sedang dipenjarakan kerana mencuri wang yg disumbangkan kepada Ashanti oleh satu pertubuhan amal untuk memenuhi keinginan hayatnya berenang dengan ikan lumba-lumba di Florida.

Bagaimanapun, sekolah Oakmeeds Community College di Burgess Hill tidak mengeluarkan sebarang komen mengenai kejadian ini. 


View the original article here

No comments:

Post a Comment