Monday, 10 February 2014

Johan Sudah Insaf Dan Tarik DiriJohan Raja Lawak atau Muhammad Yazid Lim, 30, mahu menolak dan menyerahkan trofi Artis Komedi Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2013 (ABPBH 2013) sekiranya dia memenangi kategori itu.
Kata Johan, Ebby Yus lebih layak diangkat sebagai juara kerana pelawak itu memiliki bakat serba boleh yg dirasakan wajar untuk diberi pengiktirafan berdasarkan pengalamannya dalam industri hiburan negara.

"Saingan bagi kategori ini boleh dikatakan agak sengit. Kalau anda tanya saya, saya sanggup mengalah. Biarlah dia (Ebby Yus) bersaing dengan tiga finalis lain, barulah gentleman sikit.

"Abang Ebby Yus layak menang pada kali ini kerana dia bukan bermula sebagai pelawak tetapi menempa nama sebagai pelakon & baru tercalon bagi kategori itu," katanya lagi. Selain Johan & Ebby Yus, tiga finalis yang turut dicalonkan bagi kategori itu ialah Zizan Razak, Jep (Sepahtu) dan Rahim (Sepahtu).

Johan pernah membawa pulang trofi bagi kategori Artis Komedi Lelaki Popular pada ABPBH 2011 yg diadakan dua tahun lalu. ABPBH 2013 akan diadakan pada 6 April depan di Genting Highlands, Pahang.

Menurut Johan, dia tidak akan melatah jika gagal mengungguli kategori tersebut kerana anugerah itu tidak penting baginya, tambahan pula dia pernah diumumkan sebagai pemenang untuk kategori berkenaan.

"Saya tak kisah jika menang atau tidak. Jika menang itu satu bonus tetapi jika kalah saya tidak akan melatah. Cukuplah sekadar pernah merasa menang trofi itu sebelum ini,"

Bercerita mengenai pengalaman menunaikan umrah bersama isterinya, Ozlyn Wati pada 8 hingga 16 Januari lalu, Johan memberitahu segala urusannya di Tanah Suci itu dipermudahkan Allah.

"Pengalaman di sana semuanya indah. Alhamdulillah segala urusan saya & isteri dipermudahkan Allah. Saya bersyukur kerana dapat mengucup Hajarul Aswad.

"Di sana saya turut berdoa agar hubungan saya, isteri & keluarga terus utuh sehingga ke akhir hayat," katanya.

Tambah Johan, dia juga berasa teruja kerana dapat menjejakkan kaki & melihat sendiri dengan jelas tempat-tempat bersejarah di Mekah & Madinah.

No comments:

Post a Comment