Wednesday, 29 October 2014

PERHH!!! Peminat Kecewa Tiada Adegan PANAS Dalam Cerita CIKGU SURAYA


Biar betul? Itulah reaksi kami apabila mendapat tahu bahawa trailer untuk filem adaptasi cerpen seks, Cikgu Suraya yg popular sekitar 2000-an itu kini sudah menjadi bahan viral di laman sosial.

Trailer filem ini nampaknya telah membangkitkan rasa ingin tahu yg membuak-buak di kalangan penonton yg rata-ratanya mencapai akil baligh pada ketika itu.

Namun, kebanyakan penonton kecewa apabila tiada adegan seks dimainkan dalam trailer filem tersebut seperti mana yg diceritakan dalam cerpen.

Malah, kami pasti ia tidak akan menjadi kenyataan kerana melanggar syarat Lembaga Penapisan Filem (LPF).

Sinopsis Filem Cikgu Suraya:

Adaptasi dari cerpen romantik cult, ia mengisahkan seorang pelajar sekolah menengah, Amir yg kekempisan tayar basikal ketika hujan lalu meminjam pam dan segitiga emas dari guru kesayangannya, Cikgu Suraya. Peminjaman pam itu telah mengajarnya erti sebuah kehidupan.Dilakonkan oleh Ashraf Zamani dan Sofia Lee Abdullah, penonton juga agak ‘frust’ apabila watak Cikgu Suraya tidak secantik seperti yg digambarkan.

Melihat daripada sudut yg lain, ada juga yg tidak menyokong tindakan Tengku Umar untuk memfilemkan cerpen ala-ala ’50 Shades of Gray’ versi Melayu ini dan mengatakan bahawa ia akan menggalakkan lagi masalah sosial di kalangan remaja.Hurm.. kami pun sangat curious dengan jalan cerita yg akan dibawakan dalam filem ini.

Takpelah, kita tunggu sahaja filem ini ditayangkan di pawagam nanti ya? 


View the original article here

No comments:

Post a Comment